Monday, October 28, 2013

Ulek Mayang Performance


Finally, first dance performance of mine.
Thanks Kak Yusra for inviting me. 
My first show but Kak Yusra's last show.
Thanks sudi ajar & betulkan apa yg kurang. :)



Bukan untuk menjadi professional, but cukuplah menjadi pengalaman & kenangan.

Puteri Bunian & Nelayan

With Venkat

Thanks edy. Always there for me :)

Maya the singer

Me, Maya & Syaz

Superman & gadis-gadis cun.


 Terima kasih Superman datang tgk Puteri. 
Sorry susahkan Superman. :)
Tapi mesti Superman happy sebab dapat makan FREE.
So it's ok la kan? Hahaha.

Sekian, kenangan terindah. Ulek Mayang Show. ;)

Friday, October 25, 2013

Future Kids?




Haha. This is super cute! 
Always wanting super heroes for my little princess.
InsyaAllah for my future.
Hopefully my husband gonna be brings a lot of "Y" sex chromosome. 
So it will gives us XY super heroes. :)
XX angel will come after mommy's super heroes. 
Hehe. But Allah knows best for my future.

Sunday, October 20, 2013

Dancing?

Dance is Freedom.
Yea, I love dancing. But never into it.
I dance for myself. For fun of course.

Now joining Dancerobic for fitness.
It's cool to workout in dancing. Stress free!

Suddenly harini I received a text from my awesome senior, the best dancer in UMK.
"Malam ni ada latihan ngadap rebab & ulek mayang. Pkul 10 di STUDIO. Fifa, Putri, Intan, Athirar, Sue, Syaz diwajibkan hadir."

I was like.. "Sue? Sue kz ke?"
Mana taknya.. Dah 1semester berlalu kt UMK ni. Tak pernah terlibat dgn tarian pun. Ulek Mayang lagi tak pernah. Salah text kah? Bila di konfirmkan balik, memang Sue Kz pun.
Gulpp~

Tukar profession dah?
Apa pun boleh. Kita cuba ajelah. Timba Ilmu, Cari Pengalaman.
Malam ni nak kena menari. =..=
Goodluck Sue Kz. Semoga tak keras and buruk.
Nama-nama yg tersenarai semua penari. Kecuali yg Sue tu.
So not penari. Hahahaha. 
All the best lady!

My little genius Niece

Nur Iman Husna bt Hilmi.
My sister's daughter. A daughter to a doctor.
Very talented in drawing.
One day, bawa jalan-jalan dgn Mr.H yg dipanggil Uncle Fiz.

 Yang mula-mula malu, terus friendly dgn uncle fiz.
Mana tak happy, dilayan seperti tuan puteri, Haha!
 Berjalan-jalan together.

Rajin betul Uncle Fiz pun nak melayan Iman Husna.
Ciksue pergi shopping pun taknak ikut. Sbb nak duduk dgn uncle fiz!
Amboi Iman...


After balik, dengan happynya Iman drew this.
I was amazed. She is so adorable!
See how 5 years old girl can draw this perfect!


Rindu Iman. Iman rindu ciksue & uncle fiz tak??

Monday, October 7, 2013

Serupa Tapi Tak Sama?

Musykil dgn beberapa komen dari kawan-kawan yg ckp muka kitaorg hampir sama.
"ado meh-meh" bak kata kawan kelate kito. 
First time skali dpt komen mcm tu dari sorang kawan lelaki, waktu baru masuk UMK.
Waktu tu kami masing-masing tahun 1. 
Tiba-tiba,
"Korang adik beradik ke? Ke kembar?" 
(bila dia tgk kami bergelak ketawa sambil berjalan bersama)
Terkejut dan pelik. Apa yg sama? Mcm mana lah boleh jd adik beradik pulak ni? 
Hahaha. Tp sbb kitaorg pun tak kenal org yg bertanya tu, kitaorg senyum saja.

Kepelikan makin bertambah bila makin ramai yg cakap benda yg sama.
"Muka korang sama."

Gambar pertama yg dapat komen pasal "nmpk seiras".
Even pakcik dekat medan selera tak habis-habis tanya sama ada kitaorg ni kembar ke tak.
Siap tak percaya bila kitaorang ckp bukan adik-beradik.
Tak tahu kt mana yg sama. :/

Duk berbincang pasal muka seiras ni, tiba-tiba kawan sy sorang ni mengeluarkan fakta genetik.
Genetik yg beralih/ genetik boleh terkongsi bila dua org tu rapat & selalu bersama.
Psttt~ Hahahaha. Sumpah comel. Aduhai kelakar!


Genetik inikah yg sedang berkongsi wahai Mek Chah?
Kawan sy yg dh lama kenal pun ckp benda yg sama.
Kenapa tak dari dulu? Skrg baru timbul isu seiras ni.

Seiraskah kami?
Ada pulak yg ckp muka kitaorg kecik-kecik sama.
Hmmm. :/
Kalau time baby ni ada la jugak irasnya. Cuma, sy rasa mata sy lebih besar sedikit.
Hehehe. 
Mana mungkin lah adik beradik. 
Adilah Suhailin lahir 9 June 1993,
Muhammad Hafiz lahir 16 March 1993.
  Mana boleh kembar beza 3 bulan.
Tapi kitaorg memang lahir di hospital yg sama. :p
HUSM, Kubang Kerian, Kelantan.

Nak jadikan cerita, kitaorg jadi lebih rapat bila berkongsi cerita yg sama.
Apa yg sama?
Waktu kecik dulu, sy mmg ada asthma yg teruk. Masih igt hampir stiap hari kena sedut oxygen.
Oxygenkah? Inhaler la senang. 
Kt HUSM tu mmg ada satu tempat kalau lelah, kena pergi situ.
But I can't remember much about that place. Last skali pergi, 14tahun yg lepas.
Yg sy tahu, tempat tu pintu kaca automatik. Org luar boleh tgk yg kt dalam.
Dan, tempat tulah Encik Hafiz slalu pergi lepas balik skolah dia sambil tunggu parents habis bekerja waktu usia dia sama dgn usia sy kuat lelah tu. Sebelum masuk skolah rendah.
Mungkinkah kami pernah bertemu suatu ketika dahulu disitu? Haha. Mana tahukan? Sy hampir stiap hari masuk unit kecemasan tu. Budak buas la katakan kecik-kecik dulu.

Wallahualam. Masing-masing tak pernah tahu.


Hahaha. Saya rasa gmbar ni usia sama kot. 
Ada la iras sikit-sikit.
Tapi character mcm tak sama je?
Budak sebelah kiri tu jauh lebih nakal mukanya berbanding yg sebelah kanan yg nmpk lebih matured,
Ceeewwaahh, matured abg kita.

Yelah, yg kiri tu character anak bongsu. Yg kanan character anak sulung
Haruslah berbeza!

Seronok berkongsi cerita zaman kecik-kecik dulu.
Dan bila dikongsi, takdelah beza sgt perangai. Dua-dua nakal tahap mega.
Yg bezanya, sy dpt jadi nakal + degil lebih lama memandangkan dia dpt adik pd usia 2tahun.
Saya? 
Of course la meneruskan kerja-kerja yg menyeronokkan time kecik-kecik dulu.

Ibu dan kakak-kakak sy selalu cerita.
"Meksu waktu kecik dulu, khenak (khianat) gilo! Habis barang rosak sbb dia"
Hahahaha. Paling suka, cabut bunga plastik ibu. Sama ada koyak atau gunting.
Benda kedua paling suka, pecahkan telur ayam
Motif? Sbb geram tgk telur. =..=''

Pernah jugak abang sy terpaksa kunci reban ayam serama dia sbb sy slalu curi telur ayam serama dan sorok. Sorok kat mana tahu ? 
Sorok dalam laci bilik. Hahaha. Kadang-kadang tanam telur tu dalam pasir.
>..<'

Cerita zaman kecik Hafiz pun apa kurangnya. Nakal jugak!
Hyper katanya. Mujur besar ni jadi jugak YDP Sukan Kampus.
Hahahaha.

I wonder my future kids gonna get whose genetics.
Kalau dpt dua-dua parents punya genetic, woooo~
Nakal kuasa 3. 

Semua tu kuasa tuhan. Mudah-mudahan dpt la ank yg soleh solehah.
Nakal kecik-kecik takpe. Asal besar jd manusia berguna. 
^_^